Skład: prażone ziarno kakao z Ekwadoru, cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku (5%), laska wanilii (0,3%). Masa kakaowa min. 60%
Opis: Czekolada Waniliowo-Mleczna to wyjątkowa kompozycja mleka, dużej porcji kakao [60%] i naturalnej laski wanilii. Dzięki długiemu procesowi konszowania wanilia w pełni oddaje swoje najcenniejsze walory smakowe i aromatyczne.
czekolada ta wyróżnia się wyjątkowo intensywnym smakiem kakao, któremu towarzyszy delikatna nutka wanilii, a odrobina mleka nadaje całości przyjemnie aksamitną fakturę. Czekolada Waniliowo-Mleczna to wyjątkowa kompozycja mleka, dużej porcji kakao [60%] i naturalnej laski wanilii. Dzięki długiemu procesowi konszowania wanilia w pełni oddaje swoje najcenniejsze walory smakowe i aromatyczne. Czekoladę z manufaktury od typowej mlecznej odróżnia bardzo wysoka zawartość miazgi kakaowej, bo aż 60% -- to ponad dwa razy więcej niż w większości czekolad mlecznych.
Składniki: prażone ziarno kakao z Ekwadoru, cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku (5%), laska wanilii (0,3%). Masa kakaowa min. 60%
Skład: prażone ziarno kakao z Wenezueli (70%), cukier. Masa kakaowa min. 70% Może zawierać mleko i orzechy.
Opis: to orzech włoski, wiśnia, aronia i czerwona porzeczka. Grand Cru jest serią czekolad składających się tylko z dwóch składników: ziarna kakao i cukru. Tak jak tradycyjna czekolada. Tabliczki z tej linii pozbawione są jakichkolwiek dodatkowych składników, dzięki czemu zarówno smakosze, jak i amatorzy czekoladowego świata mogą wyczuć i porównać aromaty ziaren pochodzących z różnych stron świata.
Skład: prażone ziarno kakao z Republiki Dominikany (70%), cukier, suszona żurawina 9% (żurawina, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy). Czekolada: masa kakaowa min. 70%
Opis: Kwaskowatość i słodycz żurawiny przenikają się w tej propozycji z owocowo-cytrusowymi aromatami tego szczególnego rodzaju ziarna kakao. Dominikana dedykowana jest miłośnikom mocnej, gorzkiej czekolady, przełamanej owocowym posmakiem suszonej śliwki, aromatem tytoniu i wyraźną cytrusową nutą.
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, masło klarowane (z mleka), maliny liofilizowane 6%, emulgator: lecytyna słonecznikowa, laska wanilii.
Opis: wykonana wyłącznie z prawdziwych owoców i czekolady, bez żadnych dodatków smakowych ani koloryzujących. 100% naturalne składniki Czekolada biała z malinami.
Skład: cukier trzcinowy, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, prażone ziarno kawy 3%, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Czekolada mleczna: masa kakaowa min. 44%.
Opis: gdy solidna porcja mleka spotyka się z ziarenkami palonej „na chrupko” ziarnami kawy – to musi być Caffe Latt. Czekolady Rzemieślnicze MANU tworzone są z pasją w Manufakturze Czekolady od ziarna do tabliczki. MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz najwyższej jakości, naturalnych dodatków.
Skład: prażone ziarno kakao z Kolumbii (70%), cukier. Masa kakaowa min. 70% Może zawierać mleko i orzechy.
Opis: Grand Cru jest serią czekolad składających się tylko z dwóch składników: ziarna kakao i cukru. Tak jak tradycyjna czekolada. Tabliczki z tej linii pozbawione są jakichkolwiek dodatkowych składników, dzięki czemu zarówno smakosze, jak i amatorzy czekoladowego świata mogą wyczuć i porównać aromaty ziaren pochodzących z różnych stron świata.
Skład: prażone ziarno kakao z Ekwadoru (70%), cukier, chili Peri – Peri 0,1%. Czekolada: Masa kakaowa min. 70%
Opis: czekolada rozpływa się w ustach, przyjemny aromat kakao ustępuje powoli miejsca rozgrzewającemu chili. Za ostry smak tej przyprawy odpowiada kapsaicyna, która sprzyja wytwarzaniu endorfin - hormonów szczęścia. Z drugiej strony fenyloetyloamina zawarta w kakao jest jednym z elementów tzw. chemii miłości. Dzięki temu unikalnemu połączeniu, czekolada z chili stanowi swego rodzaju afrodyzjak
Skład: prażone ziarno kakao z Republiki Dominikany (70%), cukier. Masa kakaowa min. 70%
Opis: delikatne owoce cytrusowe z lekkimi nutami suszonej śliwki i tytoniu. Grand Cru jest serią czekolad składających się tylko z dwóch składników: ziarna kakao i cukru. Tak jak tradycyjna czekolada. Tabliczki z tej linii pozbawione są jakichkolwiek dodatkowych składników, dzięki czemu zarówno smakosze, jak i amatorzy czekoladowego świata mogą wyczuć i porównać aromaty ziaren pochodzących z różnych stron świata.
Skład: prażone ziarno kakao z Ghany (70%), cukier. Masa kakaowa min. 70% Może zawierać mleko i orzechy.
Opis: delikatnie rodzynkowy wstęp z posmakiem karmelu, nugatu i prażonych orzechów. Grand Cru jest serią czekolad składających się tylko z dwóch składników: ziarna kakao i cukru. Tak jak tradycyjna czekolada. Tabliczki z tej linii pozbawione są jakichkolwiek dodatkowych składników, dzięki czemu zarówno smakosze, jak i amatorzy czekoladowego świata mogą wyczuć i porównać aromaty ziaren pochodzących z różnych stron świata.
Ekscytujący smak prawdziwej ciemnej czekolady, dojrzałych malin i egzotycznych bananów.
Waga: 85g
chat
Komentarze (0)
error
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
feedback
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
check_circle
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
error
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
check_circle
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.
error
Twoja recenzja nie może być wysłana
Skład: prażone ziarno kakao z Ekwadoru, cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku (5%), laska wanilii (0,3%). Masa kakaowa min. 60%
Opis: Czekolada Waniliowo-Mleczna to wyjątkowa kompozycja mleka, dużej porcji kakao [60%] i naturalnej laski wanilii. Dzięki długiemu procesowi konszowania wanilia w pełni oddaje swoje najcenniejsze walory smakowe i aromatyczne.