


Telefon665 775 077
Indeks:
Intrygujący smak zielonego pieprzu oraz skropiona orzeźwiającą cytryną słodycz polskich malin w delikatnej mlecznej czekoladzie.
Waga: 85g
Intrygujący smak zielonego pieprzu oraz skropiona orzeźwiającą cytryną słodycz polskich malin w delikatnej mlecznej czekoladzie.
Czekolady z manufaktury Cortez to prawdziwa aromatyczna belgijska czekolada w oryginalnym połączeniu smaków. W swoim składzie nie posiadają innego tłuszczu poza masłem kakaowym, co jest warte podkreślenia. Użyte do produkcji wyłącznie prawdziwe masło kakaowe sprawia, że czekolada rozpływa się w ustach, gdyż masło kakaowe topnieje w temperaturze 36°C czyli temperaturze ciała człowieka. Owoce wykorzystywane w czekoladach są poddane specjalnemu procesowi technologicznemu, tak aby pozostał kolor, smak jak również wszystkie wartości owoców.
Skład: prażone ziarno kakao, cukier, liofilizowana pomarańcza 3,5%, emulgator (lecytyna słonecznikowa). Czekolada: masa kakaowa min. 70%
Może zawierać mleko i orzechy.
Masa netto: 50 g
Skład: cukier trzcinowy, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, prażone orzechy laskowe 10%, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Czekolada mleczna: masa kakaowa min. 44%.
Opis: to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz najwyższej jakości, naturalnych dodatków.
Może zawierać inne orzechy.
Masa netto: 60 g
Skład: prażone ziarno kakao z Ekwadoru (80%), ksylitol. Masa kakaowa min. 80%. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Może zawierać mleko i orzechy.
Opis: Tabliczka ta powstała specjalnie dla tych, którzy eliminują cukier ze swojej diety, ale nadal chcą cieszyć się smakiem dobrej czekolady. Ziarna z Ekwadoru dostarczają niebanalnych aromatów jaśminowo-korzennych, a ksylitol, który doskonale zastępuje cukier, ma właściwości antybakteryjne i odkwaszające.
Może zawierać mleko i orzechy
Masa netto: 50 g
Skład: prażone ziarno kakao z Wenezueli (70%), cukier. Masa kakaowa min. 70% Może zawierać mleko i orzechy.
Opis: to orzech włoski, wiśnia, aronia i czerwona porzeczka. Grand Cru jest serią czekolad składających się tylko z dwóch składników: ziarna kakao i cukru. Tak jak tradycyjna czekolada. Tabliczki z tej linii pozbawione są jakichkolwiek dodatkowych składników, dzięki czemu zarówno smakosze, jak i amatorzy czekoladowego świata mogą wyczuć i porównać aromaty ziaren pochodzących z różnych stron świata.
Masa netto: 50 g
Ekscytujący smak prawdziwej ciemnej czekolady, dojrzałych malin i egzotycznych bananów.
Waga: 85g
Skład: prażone ziarno kakao z Ghany (70%), cukier. Masa kakaowa min. 70% Może zawierać mleko i orzechy.
Opis: delikatnie rodzynkowy wstęp z posmakiem karmelu, nugatu i prażonych orzechów. Grand Cru jest serią czekolad składających się tylko z dwóch składników: ziarna kakao i cukru. Tak jak tradycyjna czekolada. Tabliczki z tej linii pozbawione są jakichkolwiek dodatkowych składników, dzięki czemu zarówno smakosze, jak i amatorzy czekoladowego świata mogą wyczuć i porównać aromaty ziaren pochodzących z różnych stron świata.
Masa netto: 50 g
Skład: prażone ziarno kakao z Ekwadoru (70%), cukier, chili Peri – Peri 0,1%. Czekolada: Masa kakaowa min. 70%
Opis: czekolada rozpływa się w ustach, przyjemny aromat kakao ustępuje powoli miejsca rozgrzewającemu chili. Za ostry smak tej przyprawy odpowiada kapsaicyna, która sprzyja wytwarzaniu endorfin - hormonów szczęścia. Z drugiej strony fenyloetyloamina zawarta w kakao jest jednym z elementów tzw. chemii miłości. Dzięki temu unikalnemu połączeniu, czekolada z chili stanowi swego rodzaju afrodyzjak
Masa netto: 50 g
Delikatnie prażone, chrupiące płatki migdałów i orzechów laskowych, zanurzone w najwyższej jakości mlecznej czekoladzie.
Skład: cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, masło klarowane (z mleka), liofilizowana pomarańcza 6%, emulgator: lecytyna słonecznikowa, laska wanilii. Masa kakaowa min. 40%
Opis: Wykonane wyłącznie z prawdziwych owoców i czekolady, bez żadnych dodatków smakowych ani koloryzujących. 100% naturalne składniki Czekolada mleczna z pomarańczą.
Może zawierać orzechy.
Masa netto: 35 g
Czekolada w kształcie pizzy o smaku pomarańczowym.
Masa netto: 140g
Skład: prażone ziarno kakao z Ekwadoru, cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku (5%), laska wanilii (0,3%). Masa kakaowa min. 60%
Opis: Czekolada Waniliowo-Mleczna to wyjątkowa kompozycja mleka, dużej porcji kakao [60%] i naturalnej laski wanilii. Dzięki długiemu procesowi konszowania wanilia w pełni oddaje swoje najcenniejsze walory smakowe i aromatyczne.
Masa netto: 50 g
Skład: prażone ziarno kakao z Republiki Dominikany (70%), cukier, suszona żurawina 9% (żurawina, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy). Czekolada: masa kakaowa min. 70%
Opis: Kwaskowatość i słodycz żurawiny przenikają się w tej propozycji z owocowo-cytrusowymi aromatami tego szczególnego rodzaju ziarna kakao. Dominikana dedykowana jest miłośnikom mocnej, gorzkiej czekolady, przełamanej owocowym posmakiem suszonej śliwki, aromatem tytoniu i wyraźną cytrusową nutą.
Masa netto: 55 g
Skład: cukier, prażone ziarno kakao 33%, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Czekolada mleczna: masa kakaowa min. 44%
Może zawierać orzechy.
Masa netto: 50 g
Skład: prażone ziarno kakao z Ekwadoru (70%), cukier. Masa kakaowa min. 70%
Opis: wyraźne aromaty jaśminu i kwiatów, przechodzące w posmak korzennych przypraw. Grand Cru jest serią czekolad składających się tylko z dwóch składników: ziarna kakao i cukru. Tak jak tradycyjna czekolada. Tabliczki z tej linii pozbawione są jakichkolwiek dodatkowych składników, dzięki czemu zarówno smakosze, jak i amatorzy czekoladowego świata mogą wyczuć i porównać aromaty ziaren pochodzących z różnych stron świata.
Masa netto: 50 g
Skład: prażone ziarno kakao z Wenezueli (100%). Masa kakaowa min. 100%.
Opis: zaskakuje swoimi orzechowymi nutami smakowymi. Możemy tutaj również wyczuć smak owoców, takich jak wiśnie, aronia i czerwona porzeczka. Czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao. Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków ani konserwantów.
Może zawierać mleko, orzechy.
Masa netto: 50 g
Skład: cukier trzcinowy, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, prażone ziarno kawy 3%, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii. Czekolada mleczna: masa kakaowa min. 44%.
Opis: gdy solidna porcja mleka spotyka się z ziarenkami palonej „na chrupko” ziarnami kawy – to musi być Caffe Latt. Czekolady Rzemieślnicze MANU tworzone są z pasją w Manufakturze Czekolady od ziarna do tabliczki. MANU to prawdziwe czekolady, które powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, nierafinowanego cukru trzcinowego oraz najwyższej jakości, naturalnych dodatków.
Może zawierać orzechy.
Masa netto: 60 g
Intrygujący smak zielonego pieprzu oraz skropiona orzeźwiającą cytryną słodycz polskich malin w delikatnej mlecznej czekoladzie.
Waga: 85g