


Indeks:
Opis: Oryginalna nazwa tej herbaty - Długowieczne brwi - ma swe źródło w wyglądzie jej suszonych listków przypominających brwi chińskiego mędrca. Na susz składają się pączki oraz listki krzewu herbacianego, które po wysuszeniu mają barwę zieloną, ciemnozieloną, brązowozieloną, rdzawą i złotozieloną. Napar ma bardzo miły i delikatny z wyczuwalną nutą wanilii i bambusa
Zbiory i produkcja tej herbaty są ograniczone - jest to produkt o limitowanych ilościach na rynku.
Czas parzenia: 1-2 minuty, 70-80°C
- Długowieczne brwi - nazwa ma swe źródło w wyglądzie jej suszonych listków przypominających brwi chińskiego mędrca. Na susz składają się pączki oraz listki krzewu herbacianego, które po wysuszeniu mają barwę zieloną, ciemnozieloną, brązowozieloną, rdzawą i złotozieloną. Napar ma bardzo miły i delikatny z wyczuwalną nutą wanilii i bambusa
Zbiory i produkcja tej herbaty są ograniczone - jest to produkt o limitowanych ilościach na rynku.
dzięki temu, że jest najmniej przetwarzaną herbatą, spośród wszystkich rodzajów herbat może pochwalić się największą zawartością składników odżywczych. Jej produkcja odbywa się na niewielką skalę w Chinach, raz w roku, wiosną przez kilka dni zrywane są młode listki jeszcze nie w pełni rozwinięte oraz pąki, które dzięki więdnięciu i suszeniu zachowują swój niepowtarzalny słomkowy charakter. Podczas wzrostu na wiosnę, krzewy są przykrywane, aby chronić je przed promieniami słonecznymi, dzięki czemu nie wytwarzają chlorofilu, czyli barwnika nadającego zielony kolor listkom. Listki białej herbaty są delikatne i pokryte delikatnymi, białymi włoskami.
Biała herbata charakteryzuje się delikatnie słomkowym naparem i łagodnym smakiem, którego zaletą jest mniejsza zawartość teiny, w porównaniu do zielonej, czy czarnej herbaty