

Indeks:
Skład: herbata biała, herbata zielona, herbata czarna, trawa cytrynowa, płatki róży, kwiat herbaty,aromat
Opis: połączenie trzech kolorów herbaty sprawia, że jest wyjątkowa w swoim rodzaju, dodając do tego płatki róży i herbaty otrzymujemy ciekawy smak z delikatną nutą liczi.
Czas Parzenia: 1,5-2 minuty, temperatura 70-80
wyśmienite połączenie herbaty białej, zielonej i czarnej, z trawą cytrynową, kwiatami róży i herbaty pozwoliło na uzyskanie wyjątkowego połączenia smaków i aromatów, zamkniętych w filiżance białej herbaty.
dzięki temu, że jest najmniej przetwarzaną herbatą, spośród wszystkich rodzajów herbat może pochwalić się największą zawartością składników odżywczych. Jej produkcja odbywa się na niewielką skalę w Chinach, raz w roku, wiosną przez kilka dni zrywane są młode listki jeszcze nie w pełni rozwinięte oraz pąki, które dzięki więdnięciu i suszeniu zachowują swój niepowtarzalny słomkowy charakter. Podczas wzrostu na wiosnę, krzewy są przykrywane, aby chronić je przed promieniami słonecznymi, dzięki czemu nie wytwarzają chlorofilu, czyli barwnika nadającego zielony kolor listkom. Listki białej herbaty są delikatne i pokryte delikatnymi, białymi włoskami.
Biała herbata charakteryzuje się delikatnie słomkowym naparem i łagodnym smakiem, którego zaletą jest mniejsza zawartość teiny, w porównaniu do zielonej, czy czarnej herbaty