


Indeks:
Skład: hibiskus, rodzynki, czarny bez, kwiat róży, aromat
Opis: Mieszanka owocowa o delikatnym smaku róży z nutą maliny. Idealna herbata na spokojne i leniwe poranki.
Czas parzenia: 5-10 minut, 100°C
o delikatnym smaku róży z nutą maliny. Czerwona róża znana jest ze swoich zdrowotnych właściwości. M.in.: uzupełnia dzienne zapotrzebowanie na witaminę C, wzmacnia układ odpornościowy, leczy przeziębienie i grypę, zmniejsza ból gardła, chroni układ krwionośny, wzmacnia naczynia krwionośne, obniża ciśnienie tętnicze krwi, ma właściwości przeciwzapalne, zmniejsza ryzyko wystąpienia szkorbutu, niweluje objawy reumatyzmu.
Czas parzenia: 5-10 minut, 100°C
to napoje o doskonałych właściwościach smakowych i zdrowotnych. W składzie próżno szukać suszonych liści herbacianego krzewu. Swoją nazwę, zawdzięczają raczej sposobowi zaparzania poprzez zalewanie suszu wrzątkiem. Ich bazę stanowi owocowy susz, pochodzący z jednego rodzaju owoców lub z mieszanki kilku różnych gatunków. Wzbogacany jest on niekiedy dodatkiem ziół (np. miętą) lub kwiatów (najczęściej hibiskus, płatki dzikiej róży). Herbaty owocowe, w przeciwieństwie do tradycyjnych herbat, nie zawierają teiny, dzięki czemu można pić je o każdej porze i w dowolnych ilościach, bez obaw o spokojny sen. Dlatego też są to herbaty polecane dzieciom.
Herbaty owocowe cieszą się uznaniem przez cały rok, dlatego też sposób podania modyfikować można w zależności od potrzeb. W sezonach jesienno-zimowych, spożywane na ciepło, rozgrzeją i wzmocnią naturalną odporność organizmu. W upalne dni, schłodzone kostkami lodu i serwowane w szklanym naczyniu, będą orzeźwiać i cieszyć oko intensywnym kolorem.