Herbata Zielona Japan Genmaicha Musashi

Call to us +48665775077

Zamknij (x)
Herbata Zielona Japan Genmaicha Musashi - 1

Herbata Zielona Japan Genmaicha Musashi

Indeks:

22,00 zł
Brutto

Skład: herbata zielona Japonia Sencha, prażony ryż

Opis: Genmaicha oznacza herbatę z brązowym ryżem,  jest to wyjątkowa, tradycyjna herbata japońska. Idealna do picia o każdej porze dnia, zwłaszcza do lekkich potraw. Genmaicha Musashi ,to delikatne, wysokiej jakości liście japońskiej Senchy z dodatkiem prażonego ryżu. Lekko słodki napar, o przyjemnym smaku kasztanów i orzechowym aromacie.

Czas Parzenia: 1-2 min. 90 C. Ilpść zaparzeń 1-2 razy

Waga
Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 100,00 zł Darmowa dostawa obowiązuje od 100,00 zł
Do każdego zamówienia otrzymasz darmowe próbki produktów!

Herbata Zielona  

Herbata Zielona jest gatunkiem, który ze wszystkich herbat jest najbardziej zróżnicowana pod kątem koloru, kształtu, aromatu czy liścia, jak również jakości.

W Chinach herbata zielona jest najbardziej znaną z herbat i najpopularniejszą, to właśnie z Chin pochodzi najwięcej zielonej herbaty o najwyższej jakości.

Podczas produkcji zielonej herbaty, świeżo zerwane liście są ogrzewane na swego rodzaju dużej patelni w temperaturze ok. 80 C bezpośrednio po zbiorze, ma to na celu powstrzymanie procesu fermentacji, dzięki czemu herbata zachowuje swój przepiękny zielony kolor. Zielona herbata jest herbatą niefermentowaną, która nie jest poddawana procesowi utleniania. Po podgrzaniu, herbata zostaje zwinięta luźno, a następnie natychmiast suszona i pakowana.

Zielona herbata posiada dużo dobroczynnych właściwości:

  • zawarte w zielonej herbacie polifenole zmniejszają odkładanie się cholesterolu, a co za tym idzie zmniejsza się ryzyko zakrzepów, miażdżycy, jak również obniża ryzyko zawału serca
  • dzięki teinie zielona herbata posiada właściwości pobudzające, poprawia koncentrację
  •  dzięki swojemu antyseptycznemu działaniu wspomaga w leczeniu różnego rodzaju infekcji, zawarte w niej garbniki mają właściwości zwalczające wirusy i bakterie
  • ponadto zielona herbata posiada właściwości antyoksydacyjne opóźniające efekty starzenia, a to dzięki obecności antyutleniaczy

Parzenie:

Teina w zielonej herbacie jest uwalniana szybciej niż w czarnej. W celu uniknięcia gorzkiego smaku należy zagotować wodę, a następnie schłodzić do 60- 70 C przed parzeniem. Parzymy 2-3 minuty. Zielona herbata może być parzona kilka razy z tych samych liści, z czego pierwsze jest pobudzające, a kolejne wyciszające.

Opis

Pochodzenie
Japonia

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)