- Herbata Owocowa Mango Tango z dodatkiem ananasa kawałki pomarańczy truskawki nagietek szafran intensywny smak
- Herbata Owocowa Grzane Wino mieszanka jabłka skórki pomarańczy cynamonowiec anyż gwiaździsty cząstki pomarańczy goździki
- Zielona herbata Mango Tango z dodatkiem ananasa pomarańczy truskawek nagietka i szafranu
- Niebieska herbata - Klitoria Ternateńska kwiat 25g
- Zielona Herbata Sencha Mogo Mogo z kawałkami banana mango melona i bławatka
- Czarna herbata Waikiki z pomarańczą mango papają truskawkami malinami porzeczką
- Herbata Owocowa Mango i Przyjaciele papaja kwiatki ostu liofilizowany ananasa i marakui plasterki pomarańczy płatki nagietka kawałki truskawek
- Herbata Owocowa Wiśnie w Rumie mieszanka z dodatkiem hibiskusa rodzynek ananasa i wiśni pysznie rumowa
- Zielona herbata Jaśminowa z Kwiatkami zielona z dodatkiem kwiatów idealna do bubble tea
- Herbata czarna Earl Grey Imperial z dodatkiem płatków bławatka
- Czarna herbata Na Boże Narodzenie ze skórką pomarańczy migdałów płatków róży wanilią kardamonem i goździkiem
- Czarna herbata Earl Grey Deluxe z pomarańczą limonką i płatkami bławatka
Herbata Zielona Japan Green Bancha
Opis
Herbata zielona Japan Green Bancha
Ta japońska herbata charakteryzuje się dużymi liśćmi i zawartością łodygi. Produkowana z niższych części rośliny herbaty. Liście są znacznie większe niż u herbaty Sencha, a smak Banchy jest łagodny.
Jest to klasyczna herbata na każdy dzień i nastrój. Przez Japończyków pita do posiłków. Smak herbaty Japan Green Bancha zrelaksuje i pozwoli zapomnieć o codziennych troskach. Napar zielonożółty o słodkim, świeżym aromacie z lekką nutą goryczy.
Czas parzenia: 2-3 minuty, 70-80°C
Herbata Zielona
Herbata Zielona jest gatunkiem, który ze wszystkich herbat jest najbardziej zróżnicowana pod kątem koloru, kształtu, aromatu czy liścia, jak również jakości.
W Chinach herbata zielona jest najbardziej znaną z herbat i najpopularniejszą, to właśnie z Chin pochodzi najwięcej zielonej herbaty o najwyższej jakości.
Podczas produkcji zielonej herbaty, świeżo zerwane liście są ogrzewane na swego rodzaju dużej patelni w temperaturze ok. 80 C bezpośrednio po zbiorze, ma to na celu powstrzymanie procesu fermentacji, dzięki czemu herbata zachowuje swój przepiękny zielony kolor. Zielona herbata jest herbatą niefermentowaną, która nie jest poddawana procesowi utleniania. Po podgrzaniu, herbata zostaje zwinięta luźno, a następnie natychmiast suszona i pakowana.
Zielona herbata posiada dużo dobroczynnych właściwości:
- zawarte w zielonej herbacie polifenole zmniejszają odkładanie się cholesterolu, a co za tym idzie zmniejsza się ryzyko zakrzepów, miażdżycy, jak również obniża ryzyko zawału serca
- dzięki teinie zielona herbata posiada właściwości pobudzające, poprawia koncentrację
- dzięki swojemu antyseptycznemu działaniu wspomaga w leczeniu różnego rodzaju infekcji, zawarte w niej garbniki mają właściwości zwalczające wirusy i bakterie
- ponadto zielona herbata posiada właściwości antyoksydacyjne opóźniające efekty starzenia, a to dzięki obecności antyutleniaczy
Parzenie:
Teina w zielonej herbacie jest uwalniana szybciej niż w czarnej. W celu uniknięcia gorzkiego smaku należy zagotować wodę, a następnie schłodzić do 60- 70 C przed parzeniem. Parzymy 2-3 minuty. Zielona herbata może być parzona kilka razy z tych samych liści, z czego pierwsze jest pobudzające, a kolejne wyciszające.