Kawa Columbia Medellin 250g -Etno Cafe

29.00 

Skład: 100% Arabika

Opis: jeśli poszukujecie wyzwania i chcielibyście z premedytacją spróbować kwasowo-owocowej kawy, ale z finiszem znanym np. z Brazylii, wtedy bez wahania sięgnijcie po Columbię! Espresso z niej to doskonały wybór, jeśli chcemy mocniejszych kwasowych doznań z klasycznym finiszem. Co ciekawe, świetnie komponuje się z kawami mlecznymi! W americano i kawiarce kawa traci nieco swój balans i słodycz na rzecz kwasowości i goryczy. Co nie zmienia faktu, że kwasowość staje się łatwiej akceptowalna niż w przypadku espresso, ponieważ nie dominuje smaku i jest znacznie krócej odczuwalna. Columbia parzona w ekspresie przelewowym traci pazur swojej kwasowości i zwiększa balans w kierunku słodyczy i goryczy – tym samym zyskując na body, czyli większym odczuciu cielistości. Jest to najłagodniejsza i bardzo przyjemna forma tej kawy. Jeśli lubisz owocowo-gorzkawą kawę, to w Twoim ekspresie przelewowym Columbia powinna być wyborem numer 1.

Information

Kwasowość

Pochodzenie

Skład

Stopień Palenia

Rodzaj Ziarna

OpinieNa razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kawa Columbia Medellin 250g -Etno Cafe”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *