

Telefon665 775 077
Indeks:
Skład: kawa Arabika 100%
Opis: sposób obróbki ziaren wyróżnia tą kawę spośród innych, gdyż ziarna wystawiane są na działanie deszczów monsunowych, co sprawia, że następuje zmniejszenie kwasowości. Smak wyrazisty, wytrawny.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Skład: kawa Arabika 100%
Opis: kawy honduraskie charakteryzują się mniejszą kwasowością niż inne kawy z Ameryki Centralnej z wyraźnymi nutami karmelu. Plantacja prowadzona przez farmera Jose Francisco Cuella w rejonie Santa Barbara. Zbierane tylko dojrzałe owoce kawowca typu Gejsza, przetwarzane metodą mokrą. Kawa ma wyraźnie zaznaczoną nutę gorzkiej czekolady z mlecznym akcentem. Łagodna kwasowość i wysoka zawartość kofeiny.
Polecane metody zaparzania: Chemex, French Press ( zaparzacz tłokowy) Aeropres.
Czas parzenia: 5 minut, 93 C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację przy składaniu zamówienia w wiadomości.
Skład: 100% Arabica, aromat.
Opis: kawa o dobrym smaku i aromacie, łagodna o lekkim posmaku orzechowym.
Czas parzenia: 5 minut, 95°C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Skład: Arabica 100%.
Opis: kawa o subtelnym, zrównoważonym, łagodnym smaku o umiarkowanej kwasowości i pełnym, słodkawym aromacie. Kawa ta rośnie na ocienionych stokach Andów, ręcznie zbierana, wybierane tylko dojrzałe ziarna. Uprawa organiczna. Skrut SHB oznacza najwyższej jakości ziarna, używa się także zamiennie skrótu SHG który oznacza kawę pochodzącą z plantacji położonych powyżej 1500 metrów n.p.m. Kawa z tego typu upraw uważana jest za najlepszą na świecie, gdyż jej smak i aromat jest czysty , pozbawiony zanieczyszczeń środowiska.
Polecana do zaparzania w: ekspresie ciśnieniowym, włoskiej kawiarce, driperze, french pressie oraz w aeropresie.
Czas parzenia: 5 minut, 95°C ,
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Skład: Arabica 100%.
Opis: Kawa o umiarkowanej kwasowości, wyczuwalne smaki owoców banana, porzeczki i toffi. Smak specyficzny, bogaty z akcentami winnymi.
Polecana metoda parzenia: Chemex, French Press ( zaparzacz tłokowy).
Czas parzenia: 5 minut, 95°C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Skład: Kawa Arabika 100%
Opis: plantacja Kolumbia Supremo jest jedną z najbardziej cenionych Arabik świata. Dzięki przychylnemu klimatowi upraw na 1500 - 2000m n.p.m. oraz dobrej jakości gleby, ma ona wspaniały aromat i doskonały smak. Uprawiana przez drobnych plantatorów, którzy szczególną uwagę zwracają jakość zebranego ziarna. Ziarna piękne i równe, dużo większe niż ziarna odmiany Excelso. Kawa posiada spójny i delikatny aromat, jest on zrównoważony o delikatnej słodyczy czekolady z nutą czerwonych porzeczek. Dzięki niskiej kwasowości nadaje się do częstego spożywania.
Czas parzenia: 5 minut, 94 C
Polecane metody parzenia: Chemex, dripper, Aeropres
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w trakcie zamówienia w wiadomości.
Skład: kawa Arabika 100%
Opis: Plantacja Farma Mariano położona jest w górach w środkowowschodniej części Brazylii. Plantacja od czwartego pokolenia należy do rodziny Barbosa. Zbierane są tylko dojrzałe owoce kawowca, które przetwarzane są metodą suchą. Aromat i smak : słodkawy wyraźny przypominający czekoladę i orzechy. Delikatna kwasowość i wysoka zawartość kofeiny.
Czas parzenia: 5 minut, 93 C
Polecane metody parzenia: Chemex, ekspresie ciśnieniowym, driperze, french pressie ( zaparzacz tłokowy), oraz w Aeropresie
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o podanie informacji przy składaniu zamówienia w wiadomości.
Skład: kawa Arabika 100%
Opis: kawa o aromacie egzotycznych owoców z nutą czekolady i bogatym, zrównoważonym smaku, o delikatnej kwasowości. Rośnie na wzgórzach południowo-zachodniej Etiopii w regionie Yergacheffe, ręcznie zbierana. Uznawana jest za najbardziej szlachetną z afrykańskich Arabik.
Polecane parzenie: Chemex, włoska Kawiarka, Espresso, driper, French Press (zaparzacz tłokowy), Aeropress
Jeśli Kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości przy składaniu zamówienia.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Skład: kawa Arabika 100%
Opis: ziarna kawy Excelso są mniejsze niż Supremo. plantacja położona jest na wzgórzystym regionie Antioquia, gdzie kawa uprawiana jest na wysokościach 1500 do 2000m n.p.m. Ta wysokogatunkowa kawa charakteryzuje się jedwabistym aromatem o wyczuwalnym smaku kakao i orzecha z owocową nutą.
Czas parzenia: 5 minut, 94 C
Polecane metody parzenia: Chemex, włoska kawiarka, ekspres ciśnieniowy, dripper, Aeropres.
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację przy składaniu zamówienia w wiadomości.
Skład: 100% Arabica, aromat.
Opis: kawa o mocnym smaku i aromacie, cierpkawa i aromatyczna. Oznaczenie AA jest określeniem grupy do której zaliczana jest plantacja, AA jest najlepszą z nich.
Czas parzenia: 5 minut, 95°C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Skład: kawa Arabika 100%
Opis: kawa o równych ziarnach, głębokim wyczuwalnym smaku czekolady i orzechów. Smak zrównoważony z cenioną kwasowością.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Skład: kawa Arabika 100%
Opis: aksamitna kawa o słodkim smaku dojrzałego agrestu i czarnych porzeczek z nutą czekolady. Delikatna kwasowość. Ziarna Maragogype zwane Elephant, są dużo większe od innych ziaren i mogą osiągać długość nawet 1,5 cm. Kawa uprawiana na wysokość 1500- 1600m n.p.m. na powulkanicznej glebie.
Polecana metoda zaparzania: Chemex, Fernch Press (zaparzacz tłokowy), Aeropress.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Skład: 100% Arabica, aromat.
Opis: Łagodna o pełnym smaku i aromacie z niewielką goryczką i dobrą kwasowością.
Polecane metody parzenia: Chemex, ekspres ciśnieniowy, dripper, French Press ( zaparzacz tłokowy)
Czas parzenia: 5 minut, 95°C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Skład: kawa Arabika 100%
Opis: Łagodna z wyczuwalnymi nutami Banana i Orzecha.Smak:subtelny, apetyczny, dojrzały i głęboki.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Skład: kawa Arabika 100%
Opis: kawa o wyjątkowo bogatym słodkawo- orzechowym aromacie i owocowo- winnym smaku. Krzewy tej kawy są dziko rosnące.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Skład: kawa Arabika 100%
Opis: wysokiej jakości kawa pozbawiona kofeiny. Kawa palona bezkofeinowa nie jest pozbawiona kofeiny całkowicie, według norm Unii Europejskiej może zawierać 0,1% kofeiny i 0,3% ekstraktu kawy.
Polecana metoda parzenia: dripper, French Press (zaparzacz tłokowy), Aeropress.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Skład: kawa Arabika 100%
Opis: wyjątkowa kawa pochodząca z gospodarstwa Santa Cristina, należącego do małżeństwa Ana i Rene Hernandez, plantacja leży w paśmie górskim wokół wulkanu San Salvador na wysokości 1150m n.p.m. Zbiera się tylko dojrzałe wiśnie kawowca typu Bourbon, Pacas i Sarchimor, które przetwarzane są metodą honey. w początkowej fazie tej metody , zwanej miodową, zdziera się mechanicznie z ziaren wierzchnią warstwę miąższu, pozostawiając resztę do wyschnięcia na słońcu. Ziarna są wówczas posklejane i wyglądają jak oblane miodem. Ten sposób daje kawy o wysokiej słodyczy i delikatnej słodkiej kwasowości. Wyczuwalne są tony słodkich orzechów i kakao.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację podczas zamawiania w wiadomości.
Skład: kawa Arabika 100%
Opis: sposób obróbki ziaren wyróżnia tą kawę spośród innych, gdyż ziarna wystawiane są na działanie deszczów monsunowych, co sprawia, że następuje zmniejszenie kwasowości. Smak wyrazisty, wytrawny.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C