Kawa Tasty Coffee 250g - Gdańska Palarnia Kawy

Call to us +48665775077

Zamknij (x)
Kawa Tasty Coffee 250g - 1

Kawa Tasty Coffee 250g - Gdańska Palarnia Kawy

Indeks:

34,00 zł
Brutto

Skład: 85% Arabika, 15% Robusta

Opis: Tasty Coffee to niebanalna kompozycja trzech arabik  i wyrazistej robusty . Razem tworzą mieszankę pełną intensywnych aromatów, a w jej bukiecie wyczuć można gorzką czekoladę, herbatę earl grey, a także miód. Bogactwo smaków zawdzięcza średniemu paleniu. Doskonale sprawdzi się zarówno z dodatkiem mleka, jak i w klasycznym espresso. 

Polecane parzenie: ekspres ciśnieniowy, Kawiarka, French Press

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Do darmowej dostawy brakuje 100,00 zł Darmowa dostawa obowiązuje od 100,00 zł
Do każdego zamówienia otrzymasz darmowe próbki produktów!

85% arabica i 15% robusta

Guatemata Huehuetenantgo, Etiopia Sidamo, Brazylia Cerrado, India Cherry AA Kawa Huehuetenango uprawiana jest w górskich regionach północnej Gwatemali, produkując najbardziej wyróżniającą się kawę gwatemalską. Średnie palenie tych ziaren wydobywa kakaowy i słodko-gorzki smak czekolady.

Ethiopia jest uprawiana w regionie Sidamo na południu Etiopii, nieopodal jeziora Abaya, na wysokości między 1500 a 1800 m. n.p.m. W tych idealnych warunkach klimatycznych uprawia się ja organicznie i jest zbierana ręcznie. Ziarno jest poddawane obróbce mokrej. Charakteryzuje się mocno kwiatowym aromatem oraz cytrusowymi nutami grepfruta i pomarańczy.

Brazylia uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 m n.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. W Brazylii Cerrado dominują nuty mlecznej czekolady, z toffi i orzechem laskowym. Ziarna tej Arabiki charakteryzują się delikatną kwasowością, przyjemną słodyczą i długim, delikatnym posmakiem.

W przypadku kawy robusta India Cherry AA, tereny na których znajdują się plantacje, rozciągają się na wysokości typowej dla tego gatunku: między 500 a 1000 metrów nad poziomem morza. Krzewy uprawiane są w regionach Karnataka, Kerala oraz Tamil Nandu. Pełne i duże ziarna Indii Cherry AA poddawane są obróbce metodą suchą. India Cherry AA to kawa zawierająca wysoką zawartość kofeiny. Ziarna tej Indyjskiej Robusty charakteryzują się nutą orzechów, niską kwasowością i wyrazistym aromatem.

Opis

Kwasowość
niska
Pochodzenie
Etiopia/Gwatemala/Brazylia/Indie
Skład
Arabica/Robusta
Stopień palenia
Średnio Jasne
Rodzaj Ziarna
Blend

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)