Jednorodne - single

Call to us +48665775077

Zamknij (x)

Jednorodne - single

Jednorodne - single

Jest 29 produktów.

Pokazano 1-12 z 29 pozycji

Aktywne filtry

8,50 zł Cena

Kawa Kolumbia Supremo

Waga
  • 50 g
  • 100 g
  • 250 g

Skład: Kawa Arabika 100%

Opis: plantacja Kolumbia Supremo jest jedną z najbardziej cenionych Arabik świata. Dzięki przychylnemu klimatowi upraw na 1500 - 2000m n.p.m. oraz dobrej jakości gleby, ma ona wspaniały aromat i doskonały smak. Uprawiana przez drobnych plantatorów, którzy szczególną uwagę zwracają jakość zebranego ziarna. Ziarna piękne i równe, dużo większe niż ziarna odmiany Excelso. Kawa posiada spójny i delikatny aromat, jest on zrównoważony o delikatnej słodyczy czekolady z nutą czerwonych porzeczek. Dzięki niskiej kwasowości nadaje się do częstego spożywania.

Czas parzenia: 5 minut, 94 C

Polecane metody parzenia: Chemex, dripper, Aeropres

Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w trakcie zamówienia w wiadomości.

8,50 zł Cena

Kawa Kolumbia Excelso

Waga
  • 50 g
  • 100 g
  • 250 g

Skład: kawa Arabika 100%

Opis: ziarna kawy Excelso są mniejsze niż Supremo. plantacja położona jest na wzgórzystym regionie Antioquia, gdzie kawa uprawiana jest na wysokościach 1500 do 2000m n.p.m. Ta wysokogatunkowa kawa charakteryzuje się jedwabistym aromatem o wyczuwalnym smaku kakao i orzecha z owocową nutą.

Czas parzenia: 5 minut, 94 C

Polecane metody parzenia: Chemex, włoska kawiarka, ekspres ciśnieniowy, dripper,  Aeropres.

Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację przy składaniu zamówienia w wiadomości.

7,50 zł Cena

Kawa Indie Riverdale

Waga
  • 50 g
  • 100 g
  • 250 g

Skład: kawa Arabika 100%

Opis: Kawa pochodzi z farmy Riverdale w regionie wschodnich gór Ghat, właściciel zapewnia staranne przetwarzanie klasyczną metodą tylko dojrzałych wiśni. Kawa o dokładnie wyselekcjonowanym ziarnie, wytwarzana metodą mokrą. Smak i aromat , to orzech nerkowca z nutą mlecznej czekolady i orzechów arachidowych.

Czas parzenia: 5 minut, 93 C

Jeśli kawa mabyć zmielona prosimy o informację w trakcie składania zamówienia w wiadomości.

12,50 zł Cena

Kawa Honduras Organic

Waga
  • 50 g
  • 100 g
  • 250 g

Skład: kawa Arabika 100%

Opis: kawy honduraskie charakteryzują się mniejszą kwasowością niż inne kawy z Ameryki Centralnej z wyraźnymi nutami karmelu. Plantacja prowadzona przez farmera Jose Francisco Cuella w rejonie Santa Barbara. Zbierane tylko dojrzałe owoce kawowca typu Gejsza, przetwarzane metodą mokrą. Kawa ma wyraźnie zaznaczoną nutę gorzkiej czekolady z mlecznym akcentem. Łagodna kwasowość i wysoka zawartość kofeiny.

Polecane metody zaparzania: Chemex, French Press ( zaparzacz tłokowy) Aeropres.

Czas parzenia: 5 minut, 93 C

Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację przy składaniu zamówienia w wiadomości.

11,50 zł Cena

Kawa El Salvador Santa Cristina Honey

Waga
  • 50 g
  • 100 g
  • 250 g

Skład: kawa Arabika 100%

Opis: wyjątkowa kawa pochodząca z gospodarstwa Santa Cristina, należącego do małżeństwa Ana i Rene Hernandez, plantacja leży w paśmie górskim wokół wulkanu San Salvador na wysokości 1150m n.p.m. Zbiera się tylko dojrzałe wiśnie kawowca typu Bourbon, Pacas i Sarchimor, które przetwarzane są metodą honey. w początkowej fazie tej metody , zwanej miodową, zdziera się mechanicznie z ziaren wierzchnią warstwę miąższu, pozostawiając resztę do wyschnięcia na słońcu. Ziarna są wówczas posklejane i wyglądają jak oblane miodem. Ten sposób daje kawy o wysokiej słodyczy i delikatnej słodkiej kwasowości.  Wyczuwalne są tony słodkich orzechów i kakao.

Czas parzenia: 5 minut, 95 C

Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację podczas zamawiania w wiadomości.

7,50 zł Cena

Kawa Brazylia Fazenda Mariano

Waga
  • 50 g
  • 100 g
  • 250 g

Skład: kawa Arabika 100%

Opis: Plantacja Farma Mariano położona jest w górach w środkowowschodniej części Brazylii. Plantacja od czwartego pokolenia należy do rodziny Barbosa. Zbierane są tylko dojrzałe owoce kawowca, które  przetwarzane są metodą suchą. Aromat i smak : słodkawy wyraźny przypominający czekoladę i orzechy. Delikatna kwasowość i wysoka zawartość kofeiny.

Czas parzenia: 5 minut, 93 C

Polecane metody parzenia: Chemex, ekspresie ciśnieniowym, driperze, french pressie ( zaparzacz tłokowy), oraz w Aeropresie

Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o podanie informacji przy składaniu zamówienia w wiadomości.

7,50 zł Cena

Kawa Meksyk Altura

Waga
  • 50 g
  • 100 g
  • 250 g

Skład: kawa Arabika 100%

Opis: Łagodna z wyczuwalnymi nutami Banana i Orzecha.Smak:subtelny, apetyczny, dojrzały i głęboki.

Czas parzenia: 5 minut, 95 C

7,50 zł Cena

Kawa Indie Monsoon Malabar AA

Waga
  • 50 g
  • 100 g
  • 250 g

Skład: kawa Arabika 100%

Opis: sposób obróbki ziaren wyróżnia tą kawę spośród innych, gdyż ziarna wystawiane są na działanie deszczów monsunowych, co sprawia, że następuje zmniejszenie kwasowości. Smak wyrazisty, wytrawny.

Czas parzenia: 5 minut, 95 C

6,50 zł Cena

Kawa Peru Andes

Waga
  • 50 g
  • 100 g
  • 250 g

Skład: kawa Arabika 100%

Opis: kawa o równych ziarnach,  głębokim wyczuwalnym smaku czekolady i orzechów. Smak zrównoważony z cenioną kwasowością.

Czas parzenia: 5 minut, 95 C

8,90 zł Cena

Kawa Tanzania AA

Waga
  • 50 g
  • 100 g
  • 250 g

Skład: kawa Arabika 100%

Opis: dominują owocowe smaki przeplatane czekoladowymi doznaniami, słodkawy aromat również z nutami owocowymi. Idealna dla tych, którzy oczekują mocniejszej o zbilansowanej kwasowości kawy.

Czas parzenia: 5 minut, 95 C

6,50 zł Cena

Kawa Etiopia Djimmah

Waga
  • 50 g
  • 100 g
  • 250 g

Skład: kawa Arabika 100%

Opis: kawa o wyjątkowo bogatym słodkawo- orzechowym aromacie i owocowo- winnym smaku. Krzewy tej kawy są dziko rosnące.

Czas parzenia: 5 minut, 95 C

11,50 zł Cena

Kawa Gwatemala SHB Maragogype

Waga
  • 50 g
  • 100 g
  • 250 g

Skład: kawa Arabika 100%

Opis: aksamitna kawa o słodkim smaku dojrzałego agrestu i czarnych porzeczek z nutą czekolady. Delikatna kwasowość. Ziarna Maragogype zwane Elephant, są dużo większe od innych ziaren i mogą osiągać długość nawet 1,5 cm. Kawa uprawiana na wysokość 1500- 1600m n.p.m. na powulkanicznej glebie. 

Polecana metoda zaparzania: Chemex, Fernch Press (zaparzacz tłokowy), Aeropress.

Czas parzenia: 5 minut, 95 C

Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.