Herbata Zielona Japan Sencha Makinohara
Skład: mieszanka różnych Sencha ze wzgórza Makinohara.
Opis: Zachwycający ciemny liść o słodkim, orzechowym posmaku. Mieszanka o wysokiej jakości liściach herbaty.
Czas parzenia: 2-3 min. 80-90 C.
Skład: mieszanka różnych Sencha ze wzgórza Makinohara.
Opis: Zachwycający ciemny liść o słodkim, orzechowym posmaku. Mieszanka o wysokiej jakości liściach herbaty.
Czas parzenia: 2-3 min. 80-90 C.
Skład: herbata zielona Japonia Sencha, prażony ryż
Opis: Genmaicha oznacza herbatę z brązowym ryżem, jest to wyjątkowa, tradycyjna herbata japońska. Idealna do picia o każdej porze dnia, zwłaszcza do lekkich potraw. Genmaicha Musashi ,to delikatne, wysokiej jakości liście japońskiej Senchy z dodatkiem prażonego ryżu. Lekko słodki napar, o przyjemnym smaku kasztanów i orzechowym aromacie.
Czas Parzenia: 1-2 min. 90 C. Ilpść zaparzeń 1-2 razy
Skład: herbata zielona, Chiny, powiat Baise, prowincja Guangxi, ogród Baise
Opis: wyjątkowa i jedna z najlepszych zielonych herbat pochodzących z Chin, gdzie nazwę Pi Lo Chun posiada większość herbat o spiralnym kształcie. Liście pierwsze, wiosenne z dużą ilością białych pączków herbacianych zwiniętych w małe spiralki zwane srebrnymi tipsami, pochodzą z górnej partii krzewu herbacianego. Aromat wyraźnie świeży o owocowo- kwiatowym smaku.
Czas parzenia: 2-3 min. 70-80 C
Skład: herbata zielona, Chiny prowincja Yunnan
Opis: Wyjątkowo świeża, wiosenna zielona herbata, liście wysokiej jakości z dużą ilością równomiernie skręconych puchowych tipsów.
Po zaparzeniu piękny kwiecisty aromat, smak zniewala bukietem miodu prosto z łąk. Napar delikatny o jasnozielonym kolorze.
Czas parzenia: 3 minuty, 70 C do 2-3 zaparzeń
Skład: prażone ziarno kakao z Ekwadoru (70%), cukier. Masa kakaowa min. 70%
Opis: wyraźne aromaty jaśminu i kwiatów, przechodzące w posmak korzennych przypraw. Grand Cru jest serią czekolad składających się tylko z dwóch składników: ziarna kakao i cukru. Tak jak tradycyjna czekolada. Tabliczki z tej linii pozbawione są jakichkolwiek dodatkowych składników, dzięki czemu zarówno smakosze, jak i amatorzy czekoladowego świata mogą wyczuć i porównać aromaty ziaren pochodzących z różnych stron świata.
Masa netto: 50 g
Skład: prażone ziarno kakao z Republiki Dominikany (70%), cukier. Masa kakaowa min. 70%
Opis: delikatne owoce cytrusowe z lekkimi nutami suszonej śliwki i tytoniu. Grand Cru jest serią czekolad składających się tylko z dwóch składników: ziarna kakao i cukru. Tak jak tradycyjna czekolada. Tabliczki z tej linii pozbawione są jakichkolwiek dodatkowych składników, dzięki czemu zarówno smakosze, jak i amatorzy czekoladowego świata mogą wyczuć i porównać aromaty ziaren pochodzących z różnych stron świata.
Masa netto: 50 g
Skład: prażone ziarno kakao z Wenezueli (70%), cukier. Masa kakaowa min. 70% Może zawierać mleko i orzechy.
Opis: to orzech włoski, wiśnia, aronia i czerwona porzeczka. Grand Cru jest serią czekolad składających się tylko z dwóch składników: ziarna kakao i cukru. Tak jak tradycyjna czekolada. Tabliczki z tej linii pozbawione są jakichkolwiek dodatkowych składników, dzięki czemu zarówno smakosze, jak i amatorzy czekoladowego świata mogą wyczuć i porównać aromaty ziaren pochodzących z różnych stron świata.
Masa netto: 50 g
Skład: prażone ziarno kakao z Ghany (70%), cukier. Masa kakaowa min. 70% Może zawierać mleko i orzechy.
Opis: delikatnie rodzynkowy wstęp z posmakiem karmelu, nugatu i prażonych orzechów. Grand Cru jest serią czekolad składających się tylko z dwóch składników: ziarna kakao i cukru. Tak jak tradycyjna czekolada. Tabliczki z tej linii pozbawione są jakichkolwiek dodatkowych składników, dzięki czemu zarówno smakosze, jak i amatorzy czekoladowego świata mogą wyczuć i porównać aromaty ziaren pochodzących z różnych stron świata.
Masa netto: 50 g
Skład: prażone ziarno kakao z Kolumbii (70%), cukier. Masa kakaowa min. 70% Może zawierać mleko i orzechy.
Opis: Grand Cru jest serią czekolad składających się tylko z dwóch składników: ziarna kakao i cukru. Tak jak tradycyjna czekolada. Tabliczki z tej linii pozbawione są jakichkolwiek dodatkowych składników, dzięki czemu zarówno smakosze, jak i amatorzy czekoladowego świata mogą wyczuć i porównać aromaty ziaren pochodzących z różnych stron świata.
Masa netto: 50 g
Skład: owoc róży*, owoc jarzębiny*, liść jeżyny*, mięty*, koper włoski owoc*, kminek*, kwiat hibiskusa* w różnych proporcjach *produkt rolnictwa ekologicznego
Opis: Kminek, koper włoski oraz mięta wspomagają trawienie i przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego. Jarzębina działa regenerująco oraz pomaga organizmowi przezwyciężyć wysiłek i stres. Polecamy jako uzupełnienie codziennej diety w szczególności osobom dbającym szczupłą sylwetkę.
Sposób użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie.
Masa netto: 25x2g
Skład: liść eukaliptusa 50%, owoc maliny, owoc bzu czarnego, ziele tymianku i tawuły (w różnych proporcjach)
Sposób użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. Pić 2 razy dziennie. Przechowywać w suchym miejscu.
Masa netto: 50g- 25x2g
Skład: ziele serdecznika, krwawnika, nostrzyka, owoc głogu, szyszki chmielu, kwiat wrzosu, liść melisy, korzeń kozłka, płatki róży w różnych proporcjach
Opis: herbatka ze względu na swoje składniki, jest polecana jako łagodny, ale skuteczny środek dla osób łatwo denerwujących się, nerwowych, mających problemy z bezsennością, przy stanach niepokoju, itp. Herbatka nie ma działań ubocznych, nie powoduje przyzwyczajenia się, może być pita przez dzieci szkolne, młodzież oraz osoby dorosłe.
Sposób użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.
Masa netto: 25x1,5g